NOI SIMPTOME ALE COVID-19: ochii înroșiți pot fi semn al infecției cu SARS-CoV-2

De la o zi la alta, oamenii de știință adună noi informații despre impactul pe care îl are asupra organismului noul coronavirus. O echipă de cercetători din Indonezia a descoperit fcă infecția cu SARS-CoV-2 poate provoca probleme oculare, similare conjunctivitei.

Inițial lumea medicală a știut să recunoască infecția cu SARS-CoV-2 după o serie de simptome respiratorii precum tuse seacă sau respirație îngreunată. Apoi, s-a descoperit că noul coronavirus poate provoca leziuni ale pielii, mucoaselor din cavitatea bucală, febră, diaree și stări de vomă, precum și pierderea mirosului și a gustului.

O echipă de cercetători ai Universității Udayana, din Indonezia, a descoperit că infecția cu SARS-CoV-2 poate avea și simptome similare conjunctivitei.

Astfel, persoanele infectate pot prezenta ochi înroșiți care curg și senzația de corp străin. Simptomele oculare ale COVID-19 sunt generate de faptul că mucoasa conjunctivală, la fel ca nasul și gura, reprezintă o cale de pătrundere a virusului în organism.

Este foarte important să ținem seama și de problemele oculare pe care COVID-19 le poate avea. Într-adevăr, înroșirea ochilor poate însemna conjunctivită, însă poate fi și un simptom pentru infecția cu SARS-CoV-2”, au subliniat experții indonezieni, citați de publicația International Journal of Medical Reviews.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea