Noi zone cu risc, anunțate de autorități! Dacă vii de acolo, 14 zile carantină! Vezi aici

Decizii importante luate, luni, în cadrul  Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Încă o regiune din Italia intră pe lista zonelor cu risc iar românii care vor veni de aici vor intra și ei în auto-izolare la domiciliu. Este vorba despre regiunea Emilia-Romagna, din Italia. De asemenea, Coreea de Sud și Iran au fost  introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care revin în România din aceste regiuni.

”Astfel, cetățenii care sosesc din alte provincii sau orașe din China continentală, alte localități din regiunea Lombardia și regiunea Veneto sau din regiunea Emilia-Romagna din Italia, precum și din alte zone și localități din Coreea de Sud și din Iran decât cele menționate expres pentru instituirea măsurii de carantină instituționalizată, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Cetățenii care vin în România și intră în carantină instituționalizată, timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară sunt cei care au călătorit în următoarele zone: China continentală (Provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan, orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang), regiunea Lombardia (orașele Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) și regiunea Veneto (localitatea Vo Euganeo) din Italia, respectiv Coreea de Sud (regiunea Cheongdo, orașul Daegu).

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică anunță luni după amiază că starea de sănătate a celor doi pacienți, depistați pozitiv pe teritoriul României și care au rămas internați este în continuare stabilă.

Pacienta internată la Timișoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile. Rezultatul testului a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alți pacienți, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluția stării sale de sănătate.

În acest moment, în România, 42 de persoane se află în carantină, iar 9012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Pe de altă parte, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova anunță că a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea