Nu știm când scăpăm de coronavirus, dar știm că revine la iarnă

Nu se știe când și cum va trece, însă se știe că va reveni în sezonul rece următor. Noul coronavirus va lovi din nou, însă poate cu mai o intensitate mai mică decât acum.

Profesorul Alexandra Rafila a declarat vineri seară la Digi 24, că nu există nici un dubiu că în sezonul rece următor ne vom confrunta din nou cu SARS-CoV-2, știut fiind faptul că infecțiile respiratorii cresc toamna și iarna. Profesorul Rafila speră, totuși,  ca până la toamnă să existe un medicament antiviral eficient împotriva coronavirusului.

„Al doilea vârf nu ştiu dacă va fi la fel de înalt, sigur că va fi o creştere a numărului de cazuri, asta se întâmplă cu orice infecţie respiratorie în cursul iernii. Iarna, virozele respiratorii, fie că discutăm de unele banale, fie că discutăm de gripă, cresc în intensitate, numărul lor este mai mare. Infecţia cu noul coronavirus nu are de ce să fie diferită, mai ales că populaţia receptivă pentru noul coronavirus va fi încă numeroasă la iarnă. N-o să treacă probabil prin infecţie decât 30, maxim 40 la sută din populaţie. Măsurile acestea ar trebui cât de cât păstrate, încât să nu ajungem la situaţii disperate”, a declarat Alexandru Rafila.

„Eu sper însă că până în toamnă să avem acces la un medicament antiviral care să fie eficient în tratament şi să prevină cazurile acestea complicate şi decesele numeroase”, a adăugat prof. Rafila.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea