VIDEO. Numai chinezii pot așa ceva! Spital construit în șase zile pentru izolarea coronavirusului

Modul în care autoritățile chineze se mobilizează atunci când este vorba despre lucrări de infrastructură rămâne unul exemplar. Autoritățile din Wuhan, zonă din care a pornit coronavirusul care stârnește îngrijorare în toată lumea, și-au propus să construiască un spital în…șase zile!

Termenul, deși uimește pe toată lumea, este unul cât se poate de realist și dacă chinezii și-au propus așa ceva, cu siguranță vor reuși. De altfel, există un precedent. În 2003, în plină epidemie provocată de SARS, Beijingul a reușit să construiască într-un timp foarte scurt, un centru medical pentru pacienții diagnosticați cu acest virus.

CUM SE CONSTRUIEȘTE UN SPTAL ÎN CHINA, ÎN 6 ZILE.
Sursa video: Agenția Xinhua

Cercetările făcute de oamenii de știință din China, după declanșarea noilor cazuri de pneumonie, au condus la stabilirea codului genetic al noului coronavirus. Continuate, aceste cercetări au născut ipoteza că virusul s-ar fi transmis la oameni de la șerpi care au fost animale-purtător. De fapt, lanțul include liliecii care ar fi infestat șerpii, iar de la șerpii vânduți în piața din Wuhan, virusul ar fi ajuns la oameni. Această teorie este pusă la îndoială de unii oameni de știință de pe mapamond, iar dezbaterea este în plină desfășurare.

Între timp, OMS a recomandat tuturor statelor lumii să fie pregătite să facă față răspândirii coronavirusului. Asta după ce, joi, același for a stabilit că situația provocată de coronavirus nu este o urgență la nivel mondial.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea