Numărul paturilor de terapie intensivă va fi suplimentat în București. Care e situația în țară

În urma unei evaluări a situației paturilor de terapie intensivă, făcută de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a luat decizia suplimentării cu peste 100 de locuri a paturilor de ATI pentru bolnavii COVID-19, la nivelul Capitalei. De asemenea, două spitale, respectiv „Floreasca” și „Sf. Ioan” au fost desemnate spitale suport COVID pentru ATI.

Paturile de terapie intensivă suplimentate pentru bolnavii COVID-19 vor fi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting, Spitalul Clinic Colentina,  Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon.

De asemenea, se are în vedere creșterea capacității de terapie intensivă și în alte județe.

Avem în vedere creșterea capacității de tratare a pacienților și în unitățile sanitare din județele Cluj, Timiș, Mureș, Iași, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la fața locului”, a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, ministrul a anunțat că s-a identificat modalitatea legală pentru ca 200 de medici, atât  rezidenți cât și specialiști care au susținut examenul de specialitate în ATI, Urgență, epidemiologie, boli infecțioase, pneumologie și radiologie să poată fi detașați în spitalele care au personal insuficient.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea