UPDATE: O angajată a Ministerului Sănătății are coronavirus

UPDATE: După ce o angajată a fost confirmată cu coronavirus, MInisterul Sănătății își suspendă activitatea luni și marți. Angajații vor lucra de acasă.

”Testul unui funcţionar al Ministerului Sănătăţii, suspectat de infecţie cu noul coronavirus, a ieşit pozitiv şi, prin urmare, s-au luat măsuri stricte. S-a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, fiind autoizolate  la domiciliu. De asemenea, s-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului, iar programul de lucru de luni, marţi şi miercuri va fi suspendat, angajaţii lucrând de acasă”, a transmis, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Același grup strategic anunță că angajata din MS, infectată cu Covid-19, este internată în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi.”Starea ei este bună, este ameliorată simptomatic. Persoanele cu care a intrat în contact de pe traseul Iaşi-Bucureşti, în data de 12.03.2020, au fost testate, iar testul a ieşit negativ”

Femeia a venit din Dubai, dintr-o călătorie de agrement, iar persoanele cu care a luat contact acolo, de asemenea au fost testate, rezultatele fiind negative.

Ministrul Sănătăţii nu a intrat în contact direct cu această persoană, după ce s-a întors din călătoria din Dubai. Reamintim că Victor Costache a fost testat la Parlament, în data de 13.03.2019, iar rezultatul este negativ. Acesta nu se află în izolare, nefiind contact direct nici cu senatorul Vergil Chiţac depistat pozitiv şi nici nu a fost la şedinţa Biroului Politic al PNL, de luni, 9 martie 2020”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Coronavirusul a ajuns și în rândul angajaților din Ministerul Sănătății. O femeie de 41 de ani are infecția cu COVID 19. Grupul de Comunicare Strategică anunță și că că testul de coronavirus de la ministrul Sănătății, Victor Costache, este negativ. Pe de altă parte, același grup strategic menționează sâmbătă că a apărut o eroare de comunicare. Inițial, s-a spus despre femeia de 41 de ani, prezentată ca fiind cazul 92 cu coronavirus, că este din Mureș, făcându-se confuzia între inițialele acestui județ și cele ale Ministerului Sănătății (M.S.) . Cazul 92 este o femeie de 41 de ani din Iaşi, care lucrează la Ministerul Sănătății şi a venit din Dubai în 8 martie. Ea face naveta Iaşi-Bucureşti, iar din 9 martie a mers la serviciu. Boala a debutat în 12 martie, fiind confirmată cu coronavirus vineri.

”Cazul 92, mai exact femeia de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 și a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie 2020 este un angajat al Ministerului Sănătății și nu o persoana din județul Mureș.

Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș.

Menționăm că, în prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv.

De asemenea, contacții direcți ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.

În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost luate și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul și au fost stopate audiențele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măști și produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe. La intrarea în instituție sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

Reamintim că, rezultatele testelor ministrului Sănătății, Victor Costache și secretarului de stat, Nelu Tătaru sunt negative.” anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes