O nouă tulpină a coronavirusului, care pare și mai periculoasă decât cele existente, a fost descoperită în India

Pe fondul înregistrării unui număr tot mai mare de îmbolnăviri și decese zilnice din cauza noului coronavirus, oficialii din sănătate din India anunță că au identificat o nouă mutație a SARS-CoV2, transmite Reuters.

Secvențierea și analiza genomului de la mai multe probe au scos la iveală mutații diferite de variantele cunoscute.

Oficialii din India au caracterizat noua tulpină ca având “două mutații”, dar nu e încă foarte clar dacă această nouă variantă este responsabilă de numărul mare de cazuri înregistrate în unele dintre statele Indiei, întrucât „nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”.

Până acum, dintre noile tulpini ale coronavirusului identificate în ultima vreme, cea mai periculoasă pare să fie tulpina braziliană, aceasta fiind mult mai contagioasă decât toate celelalte descoperite.

În România au fost identificate câteva cazuri de infectare cu tulpina braziliană și cu cea sud-africană, dar predominantă a devenit tulpina britanică, despre care specialiștii spun că este responsabilă pentru cel de-al treilea val cu care se confruntă România.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea