OMS cere sprijin statelor lumii pentru a limita efectele asupra oamenilor generate de valul de caniculă

Organizația Mondială a Sănătății a cerut guvernelor și autorităților locale să instituie un sistem de supraveghere pentru persoanele care prezintă cel mai mare risc de simptome severe din cauza unei valuri de căldură care afectează emisfera nordică.

Persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, diabet, precum și femeile însărcinate, copiii și oamenii fără adăpost sunt considerați cei mai vulnerabili la valurile de căldură care au afectat săptămâna aceasta părți din Europa, Asia și Statele Unite.

„Suntem foarte îngrijorați de cei mai vulnerabili. Și, desigur, valurile de căldură pot agrava toate aceste boli preexistente„, a declarat Maria Neira, directorul departamentului de sănătate publică, mediu și determinanți sociali ai sănătății din cadrul OMS, în fața jurnaliștilor miercuri.

În timp ce fenomenul meteo El Nino a fost considerat ca fiind cauza valului de căldură din acest an, încălzirea globală a agravat și mai mult problema, cauzând modele meteorologice neobișnuite în întreaga lume. În timp ce unii se confruntă cu valuri de căldură, ploi torențiale au afectat regiunile centrale și sudice din Coreea de Sud începând de săptămâna trecută, iar în nordul Indiei, inundații rapide, alunecări de teren și accidente legate de ploi abundente au ucis peste 100 de persoane începând din 1 iunie, când a început sezonul musonic.

“Pe termen mediu și lung, trebuie să decarbonizăm și societatea noastră,” a afirmat Neira.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes