Orașul din România unde școlile și restaurantele s-au închis din cauza coronavirusului

Orașul Siret din județul Suceava a intrat în scenariul roșu, după ce incidența COVID-19 a depășit 7 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit presei din Suceava, totul ar fi pornit de la un focar apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret, de unde persoanele infectate au dus virusul în comunitate.

Toate unitățile de învățământ din oraș au fost închise, iar cursurile s-au mutat exclusiv online. De asemenea, s-a decis închiderea restaurantelor și cafenelelor, precum și a bisericilor, slujbele urmând să se mută în aer liber.

”Industria HoReCa se închide. Vor putea funcționa doar terasele, dar pentru ceea ce înseamnă restaurante și cafenele la interior activitatea nu mai este permisă. De asemenea, slujbele religioase vor fi permise, dar numai în exterior, iar oamenii trebuie obligatoriu să poarte mască de protecție”, a declarat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Situația din oraș va fi discutată în cursul zilei în ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, care va stabili, cel mai probabil, ce măsuri trebuie adoptate pentru a opri răspândirea virusului.

Cu toate că județul Suceava a fost, în primăvară, focarul de coronavirus al României, în nici o localitate din județ nu s-a ajuns la o incidență atât de mare.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes