PACIENT LA TIMIȘOARA: “Am văzut doar ochii blânzi ai doctorilor și asistentelor, cărora aș fi vrut să le strâng mâna, drept mulțumire”

Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a împărtășit, pe o rețea de socializare, povestea unui dintre pacienții cu COVID-19, care au fost tratați aici. Este vorba despre un bărbat de 57 de ani, care mărturisește că a avut norocul să facă o formă ușoară a bolii, dar pe care experiența trecerii prin această infecție l-a marcat profund.

Nicu Manolescu a stat 25 de zile în spital, timp în care a avut nu mai puțin de 9 teste pozitive. Bărbatul nu știe cum s-a infectat, dar lupta cu boala a fost mai ușoară știind că nimeni din familie nu s-a îmbolnăvit.

“În sfârșit acasă! După 25 de zile în spital, 9 teste pozitive, al 10-lea test negativ și analiza din sânge care conține anticorpi Covid 19. După o perioadă lungă și grea de spitalizare, am reușit cu ajutorul d-nei doctor Monica Cialma și personalului medical de la Spitalul Victor Babeș, cărora, pentru profesionalism și omenia arătată, merită toate mulțumirile din lume, să scap de acest virus.
Virus care EXISTĂ și nu m-a plătit nimeni să spun asta, ba chiar aș fi plătit eu doar să scap de el. Nu știu de unde l-am putut lua, dar sunt bucuros că nimeni din familie sau cunoscuți, nu a mai fost infectat”
,  a scris bărbatul vindecat de COVID-19.

El mărturisește că nu credea că i se poate întâmpla chiar lui. Boala a debutat cu o săptămână înainte să se interneze, cu frisoane, temperatură și o stare de slăbiciune. Pentru că nu credea că are virusul, a încercat să trateze singur, acasă, răceala pe care credea că o are. Abia când a văzut că nu-i de glumă, iar simptomele nu trec, a ajuns la urgențe, unde a fost testat și a aflat că are coronavirus.  

“La început, a fost un șoc, până la 57 de ani nu am stat internat în spital nici măcar o oră, nu am nicio altă boală cronică am o viață sănătoasă și totuși m-am infectat.
De câteva luni, auzim, o mulțime de lucruri, grave sau mai puțin grave, adevărate sau mai puțin adevărate despre Covid19, dar, atunci când ajungi să te infectezi tu, simți…diferit. Oare ce se va întâmpla …?
Spre norocul meu, nu am făcut o formă gravă a bolii, dar nu a fost ușor, fiind sub supraveghere medicală am avut tot timpul siguranța că va fi bine. Am avut colegi de salon, (am stat în două saloane și am avut opt colegi), care au făcut forme urâte, cu insuficiență respiratorie, tuse, temperatură dar și alții care nu au avut probleme”
, a mai scris bărbatul.

El mărturisește că experiența din spital a fost traumatizantă în momentele în care vedea pe fereastra salonului mașinile mortuare, care veneau să-i preia pe cei care nu au avut norocul lui.
“În aceste 25 zile de spitalizare, au fost zile bune sau mai rele, am văzut de pe geamul salonului, mașini mortuare care veneau să ridice morții, dar, și oameni bucuroși că pleacă sănătoși acasă. Am văzut doar ochii blânzi ai doctorilor și al asistentelor, cărora aș fi vrut să le strâng mâna, drept mulțumire, și am simțit că am mulți prieteni care sunt alături de mine, cărora le mulțumesc. Vă doresc multă sănătate și să aveți grijă de voi!”,  a mai scris bărbatul în postarea distribuită de Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea