Părerea ministrului Alexandru Rafila despre medicii care iau mită: „Cazurile evidente trebuie sancţionate şi din punct de vedere penal, dar şi moral”

Într-o dezbatere publică la care a participat recent, ministru Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit public despre cazurile de corupție din rândurile medicilor. Acesta a explicat faptul că situația nu trebuie generalizată, în sensul că nu trebuie extinsă culpa asupra întregului sistem medical. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a participat la o dezbatere publică ce a avut ca temă „Conduita profesională induce respectul pentru corpul medical”, eveniment organizat de către Colegiul Medicilor din București. În cadrul dezbaterilor, Alexandru Rafila a explicat faptul că atunci când apar cazuri de corupție în rândul medicilor, culpa nu trebuie generalizată. 

„Cred că o concluzie la sfârşitul acestei dezbateri trebuie să fie cea legată de modalitatea în care abordăm în spaţiul public, cum ne comportăm, cum folosim organismele profesionale care să încurajeze o practică profesională curată, fără condiţionări, fără primirea de foloase necuvenite şi care să nu ducă la blamarea publică a corpului medical pe nedrept. Pentru că, de foarte multe ori, lucruri care se întâmplă şi care sunt penalizate de justiţie se extind asupra corpului medical. Cu chestiunea asta cred că suntem cu toţii de acord. Nu trebuie să extindem culpa asupra întregului corp medical” a spus Alexandru Rafila. 

De asemenea, ministrul Sănătății a mai spus că „doar cazurile evidente și demonstrate cu probe trebuie sancționate din punct de vedere penal și din punct de vedere moral”. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea