Parlamentarii social-democrați solicită eliminarea inegalităților în domeniul sănătății

Într-o declarație publică, parlamentarul PSD Elena Stoica susține că eliminarea inegalităților în domeniul medical ar putea contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

În declarația sa, deputatul Elena Stoica este de părere că românii trebuie să beneficieze de o distribuție echitabilă a medicamentelor și a accesului la sistemul public de sănătate. „ S-a constatat, la nivel mondial, necesitatea distribuţiei echitabile a medicamentelor, echipamentelor şi instruirii, iar Uniunea Europeană şi-a exprimat disponibilitatea de a deschide calea pentru o reformă sustenabilă a guvernanţei globale a sănătăţii. Astfel, decidenţii politici au responsabilitatea de a asigura populaţia României că sistemul autohton de sănătate este bine dotat, susţinut de servicii publice excelente, la preţuri rezonabile şi accesibile tuturor” susține Elena Stoica.

Totodată, deputatul PSD consideră faptul că „ pe termen lung, eliminarea inegalităţilor înseamnă, de asemenea, adoptarea unor abordări preventive în combaterea factorilor multipli cu efecte nocive asupra sănătăţii publice, care, din nefericire, afectează în mod covârşitor categoriile vulnerabile ale populaţiei. Din nefericire, gospodăriile cu venituri mai mici şi grupurile marginalizate ale populaţiei se confruntă încă adeseori cu condiţii de muncă şi standarde de viaţă precare. Îndeletnicirile manuale intense, orele lungi de muncă şi expunerea la substanţe chimice nocive, în special în sectorul curăţeniei, care este predominant feminin, constituie cauze de îmbolnăviri şi accidentări.

Promovarea egalităţii, prin îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de muncă a românilor, va contribui esenţial la perpetuarea unei stări de sănătate optime pentru toţi.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea