Pentru o viață sănătoasă ai grijă de animalul tău de companie. Recomandările medicilor 

Riscul de a contacta un parazit de la animalul de companie este extrem de mare, în lipsa unei igiene corecte a acestuia. 

Medicii atrag atenția cu privire la faptul că animalele de companie au nevoie de îngrijire permanentă pentru a nu transmite stăpânilor boli care pot afecta și oamenii. „Totul este bine dacă animalele de companie sunt bine îngrijite. Adică deparazitate sistematic, intern și extern, ca să nu luăm de la ele diverse boli. Dacă ținem cont de aceste elemente, cele câteva boli parazitare care intră în discuție se evită sau se rezolvă ușor” susține  Conf. Dr. Carmen Crețu, medic primar parazitologie și boli tropicale, la Medika TV. 

În cazul în care animalul se îmbolnăvește el trebuie dus la medicul veterinar pentru diagnostic și tratament, astfel încât să nu devină un pericol pentru sănătatea celor din jur și, în special, a copiilor. „Dacă animalul este bolnav se poate trata, putem să-l menținem în familie, dar cu niște reguli. Acolo în ambient poate să existe dacă este bine îngrijit” a mai spus Conf. Dr. Carmen Crețu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes