Pentru o viață sexuală sănătoasă folosiți prezervativul ! Iată de ce

În timp ce multe statistici vorbesc despre faptul că tinerii din România ignoră metodele de protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală, medicii reamintesc faptul că prezervativul rămâne cel mai eficient mijloc prin care putem avea o viață sexuală sănătoasă.

Prezervativul și-a dovedit eficiența atât în ceea ce privește prevenirea sarcinilor nedorite și, mai ales, a bolilor cu transmitere sexuală.

„Prezervativul, de departe, rămâne cea mai bună metodă pentru a preveni nu doar sarcinile nedorite, dar mai ales aceste afecțiuni transmise sexual care ne pot schimba într-o secundă viața.  Aceste boli sunt unele benigne și mai zgomotoase și, din contră, mai silențioase care pot fi extrem de periculoase” susține dr. Oana Firescu, medic primar dermatolog.

Medicii recomandă părinților să poarte discuții cu adolescenții despre importanța prevenirii bolilor cu transmitere sexuale prin folosirea prezervativului.

„Chiar dacă pare o discuție la limita pudorii, prezervativul ar trebui să nu lipsească din bagajul tinerilor. Dacă noi vom face educație celor tineri ca, inițial, să folosească prezervativul și atunci când devine o relație mai serioasă să-și facă un screening al bolilor transmise sexual, se va porni la drum în siguranță” mai spune dr. Oana Firescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea