Pericolul de acasă. Cum putem să ne îmbolnăvim atunci când facem curățenie

Produsele de curățenie pot fi un adevărat pericol pentru sănătatea noastră dacă nu le utilizăm în mod corespunzător, iar multe persoane au ajuns la spital după ce au încercat să-și curețe casa.

Cea mai mare problemă este combinarea substanțelor folosite la curățenie. În urma acestui proces se degajă vapori extrem de toxici, care ne pot pune în pericol viața.

Cel mai frecvent se întâmplă ca persoanele să combine aceste substanțe casnice, fie cele care conțin clor, fie cele care conțin detartrant. În urma acestei combinații rezultă o reacție chimică care duce la eliberarea de vapori toxici și am avut cazuri de intoxicație cu acest tip de vapori inhalați. Acuzau senzații de arsură, au suferit bronhospasme”, a spus dr. Radu Țincu, medic primar ATI și toxicologie, în direct la Medika TV.

Pentru a nu avea probleme de sănătate trebuie să ținem cont de sfatul medicului chiar și atunci când facem curățenie.

Să ne asigurăm că nu amestecăm produsele pentru că reacțiile chimice sunt imprevizibile. Pe de altă parte atunci când facem curățenie să ne asigurăm că există o ventilație corespunzătoare a spațiilor”, a mai spus dr. Radu Țincu.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea