2500 lei, ministerul a fixat prețul! Medic sau portar, a tratat sau a trecut pe lângă un infectat, banii nu știu carte

De la portar până la medici, toți cei care lucrează în spitale de suport pentru COVID-19 și au intrat în contact cu pacienți infectați vor fi recompensați, a anunțat, sâmbătă,  ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cuantumul bonusului urmând a fi același pentru toți. Astfel, suma pe care o vor primi cei care, prin natura meseriei, au fost nevoiți să intre în contact cu bolnavi de coronavirus va fi de 2500 de lei, indiferent că vorbim de medici ori de portari din spitalele în care sunt tratați bolnavii de COVID.

”Legislaţia care a fost elaborată cuprinde orice persoană care lucrează într-un spital Covid şi care a avut o legătură cu o persoană infectată Covid, de la poartă, până la ieşire. Trebuie să specifice fiecare manager în parte. După cum aţi putut vedea, am lăsat libertatea coordonatorului şef de a nominaliza acele persoane”, a declarat Nelu Tătaru.

Inițiativa de a oferi bonusuri egale, fie că vorbim de un paznic, de un infirmier, sau de un medic infecționist care luptă să salveze un bolnav de coronavirus, riscă să producă un val de nemulțumire în rândul halatelor albe, care s-ar putea simți nedreptățite având în vedere eforturile la care sunt nevoite să reziste în aceste vremuri, de pandemie. A-i pune pe picior de egalitate pe medici cu, angajații din rândul personalului auxiliar, de pildă, care ar putea primi și ei 2500 doar pentru că au trecut pe lângă un bolnav COVID-19, poate duce la dezamăgire și frustare în rândul medicilor.

În altă ordine de idei, tot sâmbătă, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că România va continua să înregistreze decese, aflându-ne încă pe o curbă ascendentă a îmbolnăvirilor: ”Sunt momente în care apare scăderea numărului de cazuri, vom avea şi o relaxare mai mare. Recomand nu relaxare deocamdată. Suntem pe o curbă ascendentă, chiar dacă ascensiunea nu mai e aşa de abruptă, avem încă decese, avem încă persoane în Terapie Intensivă si cele de la Terapie Intensivă vor duce în continuare, o parte dintre ele, la deces, fiindcă boala şi bolile co-existente duc, în cele din urmă la deces”.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea