Peste 1700 de medici și asistente din Wuhan, infectați cu coronavirus

Comisia Națională de Sănătate din China a confirmat, vineri, că 1716 angajați din sănătate au fost infectați cu coronavirus. Aproape 90 % dintre aceștia sunt medici și asistente din provincial Hubei, cu capitala la Wuhan.

CNN scrie, citând o asistentă medicală din Wuhan, care a dorit să își păstreze anonimatul, că personalul medical din spitale este foarte vulnerabil în fața coronavirusului. Asistenta medicală a explicat că ea personal s-a autoizolat la domiciliu, din 26 ianuarie când a apărut suspiciunea infectării, iar apoi a fost preluată pentru tratament în spitalul în care profesează.

Potrivit sursei citate de CNN, medicii care o îngrijesc pe ea și pe alți colegi suspecți de infectare cu coronavirus, sunt, la rândul lor, expuși infectării.  Asistenta medicală spune că încearcă să își țină respirația când este în apropierea personalului medical sănătos: ”Mă tem că acest virus din corpul meu îi va infecta și pe acești colegi care stau aproape de mine, în fața mea, în timp ce mă consultă.” a declarat asistenta medicală din Wuhan.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea