Peste 3000 de cabinete de medicină de familie din România vor fi reabilitate

Ministerul Sănătății va beneficia de peste 180 de milioane de euro pentru renovarea și dotarea cu echipamente medicale a peste 3000 de cabinete de medicină de familie din toată țara.

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Rafila a vorbit despre importanța acestui proiect. „Acest proiect s-a aflat în dezbatere publică, iar acum este operațional. Proiectul se adresaă în special cabinetelor din mediul rural și zonele defavorizate, acolo unde accesul populației la servicii medicale este limitate” a subliniat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Echiparea cabinetelor medicale este standard, fiecare dintre cele 3000 de unități medicale beneficiind de aparatură IT, aparate pentru dezinfecție, analizoare rapide sau echipament EKG.

Ghidul beneficiarului și anexele aferente pentru investiția în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară” din cadrul Componentei 12 – Sănătate – Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătății la secțiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătății – C12. Sănătate.

Dosarele de finanțare se vor depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro, începând cu data de 04 august 2022, ora 10:00.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes