Pfizer/BioNTech solicită autorizarea pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Reprezentanții companiilor Pfizer/BioNTech vor solicita autorităților sanitare autorizarea pentru administrarea unei a treia doze a vaccinului anti-COVID-19 pe care l-au produs.

Într-un comunicat de presă, cele două companii susțin că autorizarea pentru a treia doză este necesară să fie obținută în Statele Unite ale Americii și Europa.

Cea de-a treia doză, potrivi oamenilor de știință, ar trebui administrată la 6 luni de la administrarea primelor două. Scopul acestui rapel suplimentar este acela de a oferi o protecție imunitară ridicată.

Ideea unei astfel de solicitări a venit în baza unor studii clinice privind eficiența vaccinului pe care ambele companii l-au produs, în urma injectării unei a treia doză.

O doză de rapel administrată la 6 luni după a doua doză are un profil de toleranță coerent, provocând niveluri ridicate de anticorpi neutralizanți”, se arată în comunicatul de presă al Pfizer/BioNTech.

Datele clinice ale companiilor arată că vaccinul lor își dovedește eficiența și împotriva variantei Delta (tulpina indiană), iar o a treia doză ar putea crește imunitatea în fața acesteia. Vaccinul anti-COVID-19 al Pfizer/BioNTech este primul ser anti-COVID-19 produs în lume. El utilizează tehnologia ARN mesager.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes