(VIDEO) Pintea, cât era de ministru, trei diagnostice greșite

Dezvăluire de senzație făcută marți seara de fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. După ce, cu o zi în urmă, a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook, că a fost diagnosticată cu o boală autoimună, Sorina Pintea a detaliat, într-o intervenție telefonică la Medika TV, cum a fost diagnosticată. Trei medici dermatologi i-au greșit diagnosticul Sorinei Pintea care, la momentul acela, era ministrul în funcție al Sănătății. După trei luni, Sorina Pintea a obținut un diagnostic clinic corect de la prof. dr. Ruxandra Ionescu, medic-șef în cadrul Secției de Boli Interne a Spitalului Sfânta Maria:

Dermatomiozita este o boală autoimună al cărei tratament începe cu corticosteroizi, și continuă cu imunoglobulină. ”Șocul a fost să aflu că tratamentul durează de la 6 luni la 2 ani…..Apoi, 80 % dintre pacienții cu dermatomiozită au drept cauză un neoplasm. Mi s-a spus să fac un CT din cap până în picioare, markeri tumorali.”

Fostul ministru al Sănătății spune că boala este în remisie, starea sa este una bună și a revenit la serviciu după două sătămâni de concediu pe care le-a avut la începutul perioadei de tratament.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea