Premieră. Medic român în boardul unei asociații mondiale de medicină nucleară

Un medic român de medicină nucleară a reușit să stabilească o premieră pentru România după accederea în una dintre cele mai exclusiviste organizații mondiale. Este vorba despre Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH), singura organizație la nivel mondial fondată pentru a promova utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi și a paradigmei relativ noi a tehnicilor de tip „Theragnostici” (diagnostic și tratament cu ajutorul aceluiași marker molecular, marcat radioactiv).  

Raluca Mititelu, medic primar Medicină Nucleară, din cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) şi Președinte al Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară, a fost aleasă ca membru al consiliului consultativ al WARMTH pentru perioada 2020-2021.

WARMTH  joacă un rol important în identificarea de noi metode terapeutice cu radionuclizi și în diseminarea acestor cunoștințe la nivel global către membrii și partenerii săi. Organizația interacționează, în egală măsură, şi cu grupurile de pacienți, astfel încât să faciliteze accesul la terapiile moleculare personalizate.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea