Premieră medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Napoca prin intermediul radiologiei intervenționale

O intervenție în premieră naţională, prin embolizarea unei malformaţii arteriovenoase cu materiale speciale pe bază de polimeri, a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca.

Astăzi am asistat la o nouă intervenţie chirurgicală de excepţie în cadrul departamentului de radiologie intervenţională. Echipa condusă de Dr. Horaţiu Coman, medic primar chirurgie vasculară, a efectuat embolizarea unei malformaţii arteriovenoase la un pacient de 62 de ani, utilizând în premieră naţională materiale de embolizare speciale pe bază de polimeri (Shape Memory Polymer)”, informează SCJU Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, medicul Horaţiu Coman a venit în SCJU Cluj în anul 2022, după o experienţă de 11 ani în clinici de prestigiu din Germania.a

SCJU Cluj a făcut o prioritate din adoptarea ultimelor practici din domeniul radiologiei intervenţionale, prin procedee minim-invazive, care contribuie la reducerea costurilor şi a timpului de recuperare a pacientului. Următorul obiectiv este acela de pune practicile medicale moderne la dispoziţia pacienţilor, fără restricţii, chiar dacă consumabilele utilizate în astfel de intervenţii au un preţ destul de mare. Acest lucru este confirmat de cele peste 120 de intervenţii chirurgicale făcute cu ajutorul angiografului de înaltă performanţă, în şase luni de la punerea în funcţiune”, explică oficialii SCJU din Cluj.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea