Premieră mondială în sănătate: implant de ureche imprimată 3D cu celule umane

Premieră mondială a unei echipe medicale din Statele Unite ale Amercii. Specialiștii americani au reușit să realizeze un implant de ureche imprimată 3D. Aceștia au folosit celulele pacientei operate. Această procedură ar putea veni în sprijinul pacienților care se nasc cu malformații grave.

Implantul a fost realizat în cadrul unui studiu clinic, prin care au fost testate siguranța și eficacitatea unui astfel de transplant, în cazul persoanelor care suferă de microtie. Microtia este o boală rară care împiedică dezvoltarea corectă a urechii externe.

Implantul a fost denumit „AuriNovo” și a fost dezvoltat de compania 3DBioTherapeutic. Intervenția chirurgicală a fost realizată de medicul Arturo Bonilla, fondator al unui institut specializat în tratarea acestei afecțuni congenitale.

Procedura a implicat realizarea unei amprente 3D a celeilalte urechi, dezvoltată complet, a bolnavei, și colectarea celulelor din cartilajul acesteia. Celulele au fost plasate într-o cultură de laborator, iar apoi au fost amestecate cu hidrogel de colagen. Acest amestec a fost folosit pentru imprimarea 3D a implantului.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea