Preşedintele A.N.P.C., Horia Constantinescu: „Două fabrici de cornuri pentru elevi, oprite”

Fabricile de produse de panificaţie implicate în scandaluri interminabile în toată ţara pentru că, potrivit autorităţilor de control au livrat cornuri depreciate elevilor în programul guvernamental „Cornul, Laptele şi Mărul”, au fost sancţionate de către inspectorii Autorităţii Naţionale de Protecţia Consumatorului. 

Informaţia a fost făcută public miercuri seară, în exclusivitate la emisiunea Medika Special, moderată de Doru Gheorghiade de către preşedintele A.N.P.C., Horia Constantinescu. Invitat în studio, şeful Autorităţii, Horia Constantinescu, a declarat că în urma unor controale, unele fabrici producătoare de cornuri au fost închise. Concret, Constantinescu a afirmat că: „Astăzi, (n.r. miercuri, 09 octombrie 2019) noi am desfăşurat acţiuni de control în urma unor sesizări apărute în presă, sesizări legate de acest program, în judeţele Giurgiu şi Teleorman. Concomitent s-au desfăşurat acţiuni de control în Alba, Buzău, Giurgiu, Teleorman, la toţi producătorii cîştigători ai licitaţiilor pentru acest program, pentru a depista eventualele nereguli. În acest moment pot să spun că două dintre fabrici, inclusiv cea din Turda au fost oprite. Una a fost oprită intempestiv, alta cu propunere de închidere până la 6 luni”. 

La emisiunea de miercuri seară au mai participat dr. Eugenia Nica, vicepreşedinte al Patronatului Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov şi dr. Luiza Pîrvu, medic nutriţionist, iar subiectul principal discutat a fost referitor la impactul produselor alimentare depreciate pe piaţa românească.
Mai multe informații în materialul video următor:

Ți-ar putea plăcea