Președintele Colegiului Medicilor: ”Managerii spitalelor nu știu nimic!”

Prezent la emisiunea Medika Special, Gheorghe Borcean, Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR) a făcut o declarație surprinzătoare despre directorii spitalelor. 


Gheorghe Borcean a fost prezent la emisiunea Medika Special, unde s-au dezbătut temele cele mai actuale din domeniul sanitar românesc. Alături de invitați de vază din breasla medicală, au fost discutate teme precum sistemul de manageriat al spitalelor din România, unde președintele CMR a făcut următoarea afirmație: ”Managerii spitalelor nu știu nimic! Sunt popi, polițiști, pompieri etc… Ei sunt puși în funcție de politicul urbei. Cum se schimbă politicul, se schimbă și conducerea spitalelor”. 


În cadrul aceleași emisiuni, Borcean se arată contrariat de faptul că noua reformă din sănătate cere completarea mai multor fișe de  post. 
 ”Fă dovadă pacienților că știi ce ai de făcut, nu mai trebuie să dai dovadă pe hârtie. Dacă eu, ca doctor, sunt cinstit și spitalul are de câștigat. Toate spitalele care au contracte cu CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate) predau, la sfârșit de lună, raportul de activitate”, a mai spus Președintele CMR, la postul de televiziune MedikaTv

Ți-ar putea plăcea