Primarul în exercițiu al orașului Călărași, mort din cauza COVID-19. Ce afecțiuni avea acesta

Primarul în exercițiu al orașului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a murit în această dimineață în urma infecției cu noul coronavirus. Edilul a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Potrivit informațiilor oficiale, acesta suferea de diabet.

Daniel Ștefan Drăgulin, primarul încă în funcție al municipiului Călărași, s-a infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele zile ale campaniei electorale pentru alegerile locale. Pe rețelele de socializare, acesta a anunțat public că a fost contact direct al unei persoane bolnave de COVID-19.

Președinte al PNL Călărași, acesta și-a depus candidatura pentru încă un mandat în fruntea orașului. Daniel Ștefan Drăgulin a condus Călărașiul timp de 2 mandate, începând cu 2012 și până în 2020, dar nu a mai obținut și cel de-al treilea mandat, fiind învins în cursa electorală de Marius Dulce, candidatul PSD pentru Primăria Călărași.

Moartea sa fulgerătoare a șocat întreaga comunitate locală. Pe rețelele de socializare, oamenii care l-au cunoscut au transmis numeroase mesaje de adio. „O zi de doliu pentru Călărași…Astăzi a încetat din viață cel care a fost primarul municipiului Călărași în ultimii 8 ani, dar înainte de toate OMUL Daniel Ștefan Drăgulin. Colectivul Instituției Prefectului transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească în pace și să îl aibă în paza Sa!”, a fost mesajul transmis în spațiul public de reprezentanții Prefecturii Călărași.

Un mesaj de condoleanțe, dar în același timp un îndemn la respectarea măsurilor de protecție a transmis și ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.

“În luna august a acestui an am fost la Călărași, la invitația primarului Daniel Drăgulin, pentru a vizita mai multe obiective realizate de MLPDA, prin CNI, POR și PNDL, în oraș. Am fost plăcut impresionat de dorința de schimbare în bine pe care fostul meu coleg liberal o avea pentru municipiul Călărași. Din păcate, viața este de multe ori nedreaptă…Tuturor celor care pun la îndoială existența virusului și a pandemiei COVID 19, le transmit că se înșeală și că toți trebuie să ne păzim! Toți trebuie să fim responsabili și să avem grijă de noi, dar și de cei din jurul nostru! Condoleanțe familiei Drăgulin!”, a transmis public ministrul Dezvoltării.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 56 de noi decese cauzate de COVID-19.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea