Primul aparat RMN Magnetom Flow, al companiei Siemens Healthinners, instalat în România

Siemens Healtineers instalează în premieră mondială, în țara noastră, primul echipament de rezonanță magnetică RMN (MRI), Magnetom Flow. Este cel mai avansat echipament de acest tip, iar principalul avantaj pe care îl oferă este faptul că reduce considerabil timpii de așteptare pentru pacienți. În același timp, are o acuratețe ridicată a diagnosticării.

Echipamentul Mangetom Flow a fost prezentat în premieră, la București, în cadrul unui eveniment organizat de Siemens Healthineers. Lansarea aparatului contribuie la poziționarea României pe harta tehnologiei și inovației în medicină. 

Lansarea internațională a aparatului Magnetom Flow s-a desfășurat în februarie 2024 la Viena. În România, aparatul va fi pus în funcțiune în luna iulie, în cadrul Clinicii Dorna Medical, din localitatea Borșa, județul Maramureș. 

Avantajele pe care le oferă Manetom Flow

MAGNETOM Flow aduce o evoluție semnificativă în domeniul imagisticii medicale, oferind o serie de beneficii esențiale pentru pacienți și profesioniștii din domeniul sănătății. Cu tehnologia sa inovatoare, acest sistem MRI permite obținerea de imagini de înaltă calitate, cu rezoluție superioară și claritate remarcabilă, facilitând un diagnostic precis al diferitelor afecțiuni medicale.

În cadrul evenimentului de lansare organizat la București, Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România,a precizat că: „Prin introducerea, în premieră mondială, a acestei platforme într-o clinică din România, Dorna Medical, reconfirmăm angajamentul de a revoluționa industria medicală de la noi din țară. Capacitățile clinice și tehnice ale echipamentului MAGNETOM Flow îi susțin pe clinicieni în stabilirea unui diagnostic de precizie, conducând la decizii de tratament mai bune și, în final, la îmbunătățirea îngrijirii pacienților.”

MAGNETOM Flow a fost creat și pentru a reduce consumul de resurse, precum heliul și consumul de energie. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea