Probleme ale coloanei vertebrale. Medic: „Nu orice durere înseamnă hernie de disc”

Hernia de disc este o problemă medicală serioasă a coloanei vertebrale. Principalul său simptom este durerea. Mulți pacienți care resimt durere în zona spatelui se tem de faptul că ar putea avea hernie de disc. Durerea caracterizată de această problemă medicală este însă diferită de cea provocată, de exemplu, de o întindere musculară.

„Nu orice durere de spate duce pacientul la neurochirurg pentru a fi operat de hernie de disc. Doar 4% din durerile de spate sunt într-adevăr hernii de disc. Durerea provocată de hernia de disc este o durere care radiază pe picior și care are un traiect radicular foarte clar. Adică fie radiază în vârful degetului mare, fie în călcâi” susține conf. dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg, managerul Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București.

Pentru a face diferența dintre orice altă problemă medicală a coloanei vertebrale și hernia de disc, pacientul trebuie supus mai multor investigații.

„Din această cauză diagnosticul trebuie să fie foarte bine precizat de un medic specialist cu cunoștințe vaste și experiență” mai spune dr. Corneliu Toader.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea