Probleme medicale provocate de caniculă. Iată ce trebuie să facem

Căldura excesivă poate pune în pericol sănătatea. Pe timp de caniculă pot să apară probleme medicale, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile. De aceea este bine să ascultăm sfaturile medicilor și să ne ferim de temperaturile ridicate.

De câteva săptămâni bune, România este lovită de un val de caniculă. Iar din cauza temperaturilor ridicate pot să apară probleme medicale. Căldura este un stres suplimentar avertizează medicii care poate să provoace probleme medicale. Pe timp de caniculă, sunt expuse modificărilor stării de sănătate mai ales persoanele care suferă de boli cronice. De asemenea, pentru a preveni apariția oricărei probleme medicale este recomandat ca vârstnicii și copiii să fie feriți de caniculă.

Probleme medicale pe timp de caniculă

Starea de sănătate este puternic afectată de caniculă. În cazul persoanelor vulnerabile pot să apară probleme medicale. Medicii vorbesc despre stări de oboseală, somnolență, dar și de nervozitate. Pentru a preveni aceste probleme medicale este necesar să evităm expunerea la caniculă, mai ales la orele prânzului.

De asemenea, o alimentație bogată în fructe și legume, mai ales pe timp de caniculă, ne poate feri de probleme medicale, sunt de părere specialiștii. Temperaturile foarte ridicate nu sunt deloc benefice pentru organismul nostru.

„Temperaturile exagerat de crescute nu fac bine organismului. Căldura e un stres suplimentar și ca dovadă ne simțim mai obosiți, mai abătuți, unii sunt mai moleșiți, alții sunt mai nervoși, mai agitați. Trebuie să ne luăm măsuri ca să încercăm să ne simțim bine, pentru că vara trece repede și pe urmă ne va fi dor de soare” susține dr.  Ruxandra Constantina, medic de familie, competențe în apifitoterapie.

În cazul în care aveți probleme medicale provocate de caniculă cereți ajutorul medicilor, sunând la numărul de urgență 112. De asemenea, dacă sunteți în oraș pentru diverse activități puteți merge la punctele de prim ajutor instalate de autoritățile locale pe timp de caniculă.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea