PROBLEMELE CU ALCOOLUL SUNT SCRISE ÎN GENE. Explicațiile cercetătorilor, în urma unui studiu amplu

O analiză la nivelul genomului a mai mult de 435.000 de persoane a identificat 29 de variații genetice legate problemele privind consumul de alcool, au raportat cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Yale într-un articol publicat în revista Nature Neuroscience.

„Noile date arată că sunt de trei ori mai multe riscuri genetice asociate cu un consum problematic de alcool decât se știa până acum”, a declarat Joel Gelernter, autorul principal al studiului.

Studiul include o analiză genomică lărgită a unor oameni cu strămoși europeni, care se regăsesc  în patru bănci de date. Cercetătorii au căutat variații genetice care să corespundă în cazul persoanelor ce au probleme cu consumul de alcool.

Analiza a constatat 19 factori de risc genetici independenți necunoscuți anterior pentru consumul problematic de alcool și au confirmat 10 factori de risc identificați anterior.

Meta-analiza datelor a inclus, de asemenea, informații despre factorii de risc genetic pentru mai multe tulburări psihiatrice. Aceste informații au permis cercetătorilor să studieze asocieri genetice comune între consumul de alcool și tulburări ca depresia și anxietatea.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că aceste variații genetice descoperite sunt transmise ereditar, ceea ce înseamnă că că probabilitatea ca o persoană cu un părinte care are probleme cu bătura să moștenească această trăsătură și să ajungă în aceeași situație este foarte mare.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes