PROCEDURĂ MEDICALĂ INEDITĂ. Tehnica ce le-ar putea ajuta pe femei să scape de cancerul ovarian

În România, cancerul ovarian se află pe locul 5 în categoria celor mai grave afecțiuni oncologice susțin experții Ministerul Sănătății. La fel ca în țara noastră, și în Marea Britanie acest tip de cancer afectează mii de femei în fiecare an. Medicii din Regatul Unit au găsit însă o metodă chirurgicală prin care pot reda șansa la viață tuturor femeilor afectate de această afecțiune.

Datele statistice arată că, anual, în Marea Britanie aproximativ 7500 de femei sunt diagnosticate cu cancer ovarian. Specialiștii în chirurgie oncologică din cadrul Universității Regina Maria din Londra au descoperit însă o tehnică prin care pot reduce riscul apariției acestei forme agresive de cancer cu până la 80%.

Tehnica presupune rezecția trompelor uterine. Experții britanici explică faptul că îndepărtarea chirurgicală a trompelor uterine are efecte benefice, deoarece reprezintă sursa de producere a celor mai multe cancere ovariene.

Cele mai noi studii arată că cele mai multe cancere ovariene se produc în trompele uterine. Această nouă procedură chirurgicală poate reduce riscul apariției cancerului ovarian”, susține cercetătorul Ranjit Manchanda, citat de publicația Daily Mail.

Această intervenție chirurgicală este inclusă într-un studiu clinic, denumit „Potector”, care beneficiază de finanțare privată.

Până în prezent, aproximativ 1000 de femei și-au dat acordul pentru a fi incluse în acest studiu. Totuși participantele trebuie să îndeplinească unele condiții, cum ar fi să se afle în etapa de premenopauză, să nu-și dorească să mai aibă copii și să fi avut cazuri de cancer ovarian în familie.


Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea