Progresul medicinei ajută la diagnosticarea timpurie a anevrismelor cerebrale. Conf. Dr. Corneliu Toader, la Medika TV: „Astăzi avem din ce în ce mai mulți tineri cu anevrism”

În ultimii ani, medicii Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București descoperă tot mai multe anverisme cerebrale la persoane sub 40 de ani. Problema medicală este diagnosticată din timp, datorită procedurilor medicale și dispozitivelor moderne pe care unitatea medicală le folosește în diagnosticul acestei afecțiuni. 

„Anevrismul cerebral este o boală care dacă nu este rezolvat chirurgical duce la deces. Bolnavul trebuie să ajungă cât mai repede la un neurochirurg, trebuie investigat cât mai repede și anevrismul trebuie securizat fie pe cale chirurgicală, fie pe cale endovasculară” a declarat la Medika TV, Conf. Dr. Corneliu Toader, managerul Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București.

Tot mai mulți tineri sunt astăzi diagnosticați cu această problemă medicală, la acest spital. „Să știți că am recent am operat un bolnav care avea 38 de ani. Să știți că se operează bolnavi și la vârste mult mai tinere. Cel mai tânăr pacient al meu avea 9 ani. Astăzi acest pacient este într-o condiție foarte bune. Este un anevrism cu care te naști, se dezvoltă cu vârsta și pe măsură ce elasticitatea se depreciază apare această ruptură a vaselor de sânge. Astăzi avem din ce în ce mai mulți tineri. Și mijloacele de investigație sunt altele, de aceea reușim să le descoperim mai repede decât în trecut. În trecut anevrismul era o boală identificată după vârsta de 50 de ani” a mai spus Conf. Dr. Corneliu Toader. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea