Proiect PSD pentru sănătatea copiilor. Tichete valorice prin care cei mici sunt încurajați să facă mișcare

Începând de anul viitor, fiecare copil din România care practică sport va primi lunar un tichet în valoare de 150 de lei, pentru a-și putea continua antrenamentele. Senatorul PSD Marius Gheorghe Toanchină consideră că acest demers este unul benefic pentru sănătatea copiilor.

Într-un mesaj postat pe rețelele socializare, senatorul social democrat susține faptul că mulți copii din țara noastră se confruntă cu probleme de obezitate.

Această inițiativă nu este doar despre sportul de performanţă, 4 din 10 copii au risc de obezitate şi doar doi, maxim trei copii din fiecare clasă (13,3% în urban şi 10% în rural) din douăzeci practică sport în afara orelor de la şcoală” susține parlamentarul.

Senatorul PSD susține că banii investiți acum în sănătatea copiilor se vor recupera în timp. „Investiţia de acum în mişcare pentru 150 de Ron/lună/sportiv o vom recupera în timp din costuri mai reduse la sănătate pentru că sportul va duce la generaţii mai sănătoase şi la generaţii care vor învăţa mai mult despre echipe, disciplină, performanţă şi un sistem de valori unde reuşita este bazată pe muncă.” a precizat Marius Gheorghe Toanchină.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea