Punctele de trecere a frontierei, luate cu asalt după relaxare. Câți oameni au intrat în țară

Imagini cu mulțimi care așteptau la coadă la vamă să intre în țară au făcut înconjurul internetului și presei, în ultimele orei. S-a speculat inclusiv că 30 de mii de oameni ar fi intrat în țară în doar 24 de ore, imediat după relaxarea restricțiilor impuse de pandemie pe perioada stării de urgență. Autoritățile vin însă să clarifice lucrurile și spun că, într-adevăr, prin punctele de trecere din vestul țării au trecut peste 31 de mii de oameni, dar aproape jumătate dintre aceștia au plecat din țară.

Având în vedere informațiile vehiculate în mass-media privind intrarea în țară a peste 30.000 de persoane în data de 16 mai a.c., facem următoarele precizări: Frontiera națională a fost tranzitată de 31.743 persoane, dintre care doar 16.164 au intrat în țară, restul de 15.579 fiind persoane care au ieșit din România”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cel mai aglomerat a fost la granița cu Ungaria. Mai exact, punctele de frontieră au fost tranzitate de 21.142 persoane, dintre care 10.909 au intrat în țară și 10.233 au ieșit din România.

În urma verificărilor făcute în linia a doua, cu sprijinul medicilor DSP –  7.999 de persoane au fost trimise în izolare. Cele mai multe dintre acestea au intrat în țară prin punctele Nădlac 1 și Nădlac 2.

În comunicatul transmis se mai precizează că s-au luat următoarele măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră și pentru respectarea distanțării sociale:

Orientarea autoturismelor spre toate punctele de intrare în țară (decizie luată prin înțelegere cu autoritățile din Ungaria)

-Suplimentarea numărului de cadre medicale în P.T.F.-uri

Suplimentarea punctelor de control (în care se efectuează verificările) inclusiv cu puncte mobile în care polițiștii de frontieră folosesc tablete electronice pentru efectuarea formalităților.

Suplimentarea dispozitivului de frontieră cu echipaje de jandarmerie care acționează în profunzime și care au misiunea de a impune măsuri de distanțare între persoanele care așteaptă efectuarea formalităților de control.

Mobilizarea în zona de frontieră a efectivelor de poliție și SMURD pentru menținerea ordinii publice și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Persoanele care așteaptă pentru intrarea în țară au primit măști de protecție și apă

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes