Raed Arafat: ”Creştere de număr de cazuri, fără discuţie va fi. Decese, din păcate vor fi”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri că în România se vor înregistra în continuare cazuri de infectare cu coronavirus dar și că în continuare vor fi decese, refuzând însă să înainteze un număr estimativ al celor care vor contra noul virus.

”Creştere de număr de cazuri, fără discuţie va fi. Decese, din păcate vor fi. Să vă dau cifre, nu voi face niciodată, chiar dacă circulă estimări. Estimările rămân estimări. Este posibil că, dacă întârziem unele măsuri, cifra să crească mai repede. Până acum am crescut destul de lin. Acum să vedem ce va fi. Măsuri s-au luat, avem semnale că nu toată lumea respectă măsurile, asta e cel mai grav”, a spus Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

În același context, secretarul de stat a precizat că cea mai mare problemă a României în criza coronavirusului este lipsa ventilatoarelor. Arafat a precizat că au fost găsite în ţară, la diferite spitale, 190 de ventilatoare cu defecţiuni, care vor fi reparate, o parte dintre ele putând fi apoi fi folosite. De asemenea, s-au identificat 130 de ventilatoare la maşinile mai vechi de ambulanţă, urmând a fi reparate şi unele dintre acestea.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes