VIDEO | RAED ARAFAT NU DEMISIONEAZĂ

„DACĂ MI SE CERE, PLEC, DAR DE CEDAT, EU NU CEDEZ!”

Doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul MAI, a răspuns, la Medika Special, acuzațiilor aduse tot mai des în spațiul public.

Fondatorul SMURD spune că nu își va da demisia, chiar dacă ministrul de Interne l-a criticat voalat în declarații publice, dar că va pleca în cazul i se va cere asta. Cel mai probabil, în această situație, va părăsi Sistemul de Urgență românesc și va accepta o ofertă din străinătate. În cadrul emisiunii, Raed Arafat a afirmat că este victima unui atac bine pus la punct de decredibilizare a sa și a sistemului pe care îl coordonează. Interesul asacuns, susține medicul, este acela de a privatiza sistemul de Urgență, ceea ce va duce la efecte negative asupra populației.

Rând pe rând, Raed Arafat a răspuns acuzelor care i se aduc în cazul prăbușirii avionului în Apuseni, tragediei Colectiv, dispecerizării cu probleme de la Timișoara. Șeful DSU a declarat la Medika Special că nu s-a opus nicio secundă transferului răniților de la Colectiv în străinătate, dar că procedura a fost una de durată, birocratică, a presupus chiar, în unele situații, plata în avans la spitalele care preluau răniți pentru că aceștia nu aveau asigurare.

Mai mult, Arafat a explicat și care au fost atribuțiile sale în această situație. Raed Arafat a vorbit la Medika Special și despre apariția sa în afișe electorale, dar și despre cele mai mari probleme din sistemul de Urgență de la acest moment. 

Medika Special, partea l

https://www.facebook.com/MedikaTVChannel/videos/626913821383354/

Medika Special, partea a ll-a

https://www.facebook.com/MedikaTVChannel/videos/437030330584145/

Ți-ar putea plăcea