Raportul zilei: 10.000 de români izolați la domiciliu/ Corpul Diplomatic intră în alertă

35 de persoane sunt în carantină instituţionalizată, miercuri dimineaţă, şi li se fac teste pentru a se stabili dacă sunt infectate cu coronavirus. Alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Primul pacient confirmat cu coronavirus la noi în ţară a fost externat, iar ceilalţi trei rămaşi internaţi sunt în stare bună, anunță miercuri dimineață Grupul de Comunicare Strategică.

În România au fost confirmate până în prezent patru cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul ţării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative, la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat marţi.

Ceilalţi trei pacienţi sunt internaţi la Cluj-Napoca şi Timişoara, toţi trei având o stare generală bună.

În cursul zilei de marţi, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

„Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, Grupul de Comunicare Strategică.

Conform aceleiași surse, la solicitarea corpului diplomatic acreditat în România, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne au organizat o sesiune de informare pentru misiunile diplomatice şi organizaţiile internaţionale acreditate la Bucureşti.

Reprezentanţii misiunilor diplomatice au solicitat oficialilor celor două ministere detalii despre acţiunile preventive derulate în ţara noastră, astfel încât să poată fi aplicate şi adaptate în statele de provenienţă ale diplomaţilor pentru controlul şi reducerea răspândirii virusului COVID – 19 (coronavirus).

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea