Reacție a președintei Asociației Medicilor de Familie București, după anunțul premierului cu privire la rezolvarea problemei medicilor rezidenți 

Într-o postare pe rețelele de socializare, dr. Sandra Alexis, președinta Asociației Medicilor de Familie București, a explicat viziunea cadrelor medicale cu privire la declarația făcută de prim-ministrul Marcel Ciolacu, în ceea ce privește dorința acestuia de a „rezolva rapid problema medicilor rezidenți” care au promovat examenul de rezidențiat, la sfârșitul anului trecut. Declarația a fost făcută în contextul în care spitalele nu pot angaja personal, din cauza actelor normative aprobate de Guvern prin care instituțiilor publice li se cere reducerea cheltuielilor bugetare. 

”Posturile sunt blocate prin spitale. La asistenţi medicali problema e cel puţin la fel de gravă. Iar cei peste 600 de rezidenţi MF, văzând ca facturile noastre sunt plătite PE JUMĂTATE şi asta cu întârziere şi că se tot vehiculează scăderea valorilor de punct fiindcă nu da ministerul de finanţe bani, oare cum vor fi stimulaţi medicii rezidenţi sa rămână în ţară? Oare de prea mult bine pleacă oriunde văd cu ochii?”, a scris, pe Facebook, Sandra Alexiu.

Reacția președintei Asociației Medicilor de Familie București vine în contextul în care, în cadrul Ședinței de Guvern de joi, 4 ianuarie 2024, premierul Marcel Ciolacu a declarat că vrea să fie rezolvată cât mai rapid problema medicilor rezidenți, care au promovat examenul în toamna lui 2023. Acesta a precizat că sunt 4500 de medici în care statul a investit bani și care trebuie să rămână în țară. 

Şeful Executivului a cerut ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării să actualizeze listele cu posturi vacante şi să vină în Guvern un memorandum de scoatere la concurs a acestora, iar Ministerul Finanţelor să coopereze cu celelalte instituţii.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea