Reacții, în direct la Medika TV, ale sindicaliștilor după negocierile cu Guvernul. Vicepreședintele Federației Solidaritatea Sanitară: „Vom continua formele de protest”

Încercarea guvernanților de a negocia cu sindicaliștii din sănătate, care au început o serie de proteste în urmă cu o săptămână, nu au avut rezultatul scontat. Liderii Federației Solidaritatea Sanitară, unul dintre sindicatele care au organizat acțiunile de protest, a declarat la Medika TV faptul că vor continua acțiunile de protest pe care le-au inițiat. 

„Nu am ajuns la o formulă care să ne mulţumească, ne vom continua formele de protest. Ceea ce guvernul a oferit astăzi este insuficient. Spre surprinderea colegilor care au participat la negocieri, oferta guvernului a fost inferioară ofertei pe care au făcut-o în data de  25 ianuarie. Dacă vom verifica site-ul guvernului, vom constata că la finalul acelei discuţii, inclusiv purtătorul de cuvânt al guvernului şi chiar şi în comunicarea publică pe care guvernul a făcut-o în ziua respetivă, oferta a fost de 20 la sută la anvelopa salarială. La întâlnirea de astăzi oferta guvernului a fost de 15 la sută, la volumul salariilor de bază. Considerăm că 5 la sută a fost acordat cu 1 ianuarie. Iată că ne aflăm într-o situaţie în care guvernul însuşi îşi reduce oferta făcută anterior, ceea ce evident noi nu putem accepta. Prin urmare vom continua protestele pe care le-am declanşat săptămâna trecută, prin pichetarea Ministerului Muncii” a declarat Gabriel Predica, vicepreședintele Federația Solidaritatea Sanitară. 

În zilele următoare, mai exact joi, 8 februarie 2024, reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară de pregătesc să picheteze sediul Ministerului Sănătății. „Pasul imediat următor este o pichetare care se va desfăşura în faţa Ministerului Sănătăţii în data de 8  februarie, între orele 11 şi 13. În paralel noi am declanşat conflictul colectiv de muncă, ceea ce poate conduce la grevă şi în acelaşi timp am notificat guvernul cu privire la declanşarea grevei împotriva politicilor sociale şi  economice ale guvernului”, a mai spus, la Medika TV, Gabriel Predica. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea