Record negativ privind bolile cu transmitere sexuală în Marea Britanie. Anglia a înregistrat, anul trecut, cea mai mare creștere a cazurilor după al Doilea Război Mondial

Statisticile anuale ale Agenției Naționale de Sănătate Publică din Marea Britanie arată faptul că numărul infecțiilor cu transmitere sexuală a crescut cu 50% anul trecut, prin comparație cu 2021. Cele mai frecvente cazuri au fost cele de sifilis și gonoree.

Datele statistice ale instituției arată faptul că medicii din Marea Britanie au raportat anul trecut 82592 de cazuri de gonoree, cu 50% mai mult decât în 2021. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat, din 1918 și până în prezent.

Și infecțiile cu transmitere sexuală care generează sifilis au cunoscut o creștere semnificativă în 2022, fiind raportate de medici 8692 de cazuri. Cifra este considerată una record, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Cele mai expuse riscului de a dezvolta o infecție cu transmitere sexuală sunt persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, care practică sexul neprotejat și care își schimbă mai des partenerii sexuali.

„În 2022 ne-am confruntat cu o explozie a cazurilor de gonoree, în special în rândul tinerilor. Aceste afecțiuni își pot pune amprenta serios asupra vieții pacienților. Prezervativele reprezintă cel mai bun mijloc de prevenție. Cei care nu le folosesc ar trebui totuși să se testeze împotriva bolilor cu transmitere sexuală, mai ales atunci când apar primele simptome” a declarat medicul epidemiolog Hamish Mohammed.

Agenția Națională de Sănătate Publică din Marea Britanie a inițiat chiar și o campanie publică prin care îi sfătuiește pe tinerii care-și schimbă des partenerii sexuali să folosească prezervativul ca mijloc de prevenție a infecțiilor cu transmitere sexuală.

Tot anul trecut, peste 2 milioane de cetățeni britanici au fost depistați pozitiv la teste pentru sifilis, clamidia, gonoree sau HIV. Netratate la timp, aceste afecțiuni pot genera probleme medicale pe termen lung.

SURSA

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes