Recuperarea după intervenția de eliminare a fibroamelor uterine prin embolizare

Pentru îndepărtarea fibroamelor uterine nu mai este nevoie de intervenții chirurgicale. Medicina modernă folosește tehnici noi de tratament, astfel încât operațiile să fie evitate. Una dintre aceste tehnici se numește embolizare, iar medicii o utilizează cu succes chiar și în România. După această intervenție recuperarea este mai rapidă, însă pacientele trebuie să evite efortul fizic intens pentru a nu suferi complicații.

„În primele 3 zile există o reacție inflamatorie în zona abdomenului care poate să dea, dacă pacienta face mult efort, disconfort și durere. În primele 3 zile trebuie să se evite efortul intens. Pentru că zona respectivă este sensibilă” susține dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie și imagistică medicală.

La fel de importantă este și alimentația. De aceea, medicii recomandă ca în primele săptămâni după intervenția de embolizare, pacientele trebuie să consume alimente care nu le constipă.

„De asemenea, foarte important este ca pacientele să evite constipația. Pune o presiune, dă o senzație de greață, care te împiedică să iei pastilele antiinflamatorii. Asta timp de-o săptămână. Aceeași regulă se aplică și în cazul activității sexuale” mai spune dr. Rareș Nechifor.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea