Relaxare, de astăzi, în Capitală. Restaurante, cafenele, teatre și cinematografe, deschise după 3 luni

După 3 luni în care Capitala țării s-a aflat în scenariul roșu, de astăzi se aplică noile măsuri de relaxare, urmare a scăderii incidenței noilor cazuri de infectare din București și trecerii în scenariul galben. Conform scenariului și în baza deciziei adoptată cu majoritate de voturi de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București, de astăzi se redeschid restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc, care pot funcționa la 30% din capacitate.

Relaxarea vine într-un moment dificil, în care în Capitală au fost identificate cazuri de infectare cu una dintre noile mutații ale coronavirusului, cea identificată în marea Britanie. Săptămâna trecută au fost identificate două cazuri, ale unor persoane care nu aveau legătură una cu cealaltă și care nu călătoriseră în străinătate.

În cazul uneia dintre persoane, 9 din 10 contacți au fost testați pozitiv.

În aceste condiții, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a transmis că vor fi intensificate controalele pentru respectarea măsurilor în vigoare şi a îndemnat populația la prudență.

Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a spus prefectul Traian Berbeceanu după adoptarea hotărârii privind relaxarea măsurilor.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea