REPUTAT SPECIALIST ROMÂN, MESAJ OPTIMIST: “Într-o lună pandemia se va termina”. Ce lecție trebuie să învățăm cu toții din experiența pandemiei (VIDEO)

Pandemia se va sfârși într-o lună. Este declarația făcută la Medika TV de un reputat specialist român, care crede că situația din prezent nu va mai dura decât foarte puțin. Acad. prof. dr. Adrian Restian spune însă că virusul nu va dispărea prea curând, ci vom trăi cu el mult timp de acum înainte.

Cred că într-o lună se va termina. E un vârf prea abrupt și acum toți cei care nu respectă măsurile de protecție și sunt vulnerabili, vor face boala și rămân oamenii care sunt fricoși și care se vor imuniza treptat. Pentru că e importantă și cantitatea de virus cu care intri în contact. De exemplu, eu când merg în magazin, nu stau foarte mult. Stau cât este nevoie, evit întâlnirile și stau cât mai puțin posibil. O să vedeți că după o lună se va întâmpla ceva ori cu virusul, ori cu noi și se va termina acest trend ascendent și chiar înspăimântător al numărului de cazuri,” a explicat acad. prof. dr. Adrian Restian.

Reputatul specialist e de părere că experiența pandemiei trebuie să fie o lecție importantă pentru întreaga omenire. Oamenii ar trebui să iasă din pandemie cu o lecție importantă.

“În primul rând să nu fim aroganți, să fim modești, smeriți. Și pregătiți. Eu credeam că am învins bolile infecțioase. Nu am mai avut niciodată un asemenea eveniment. Lecția asta e: să fim mai vigilenți, mai modești, mai previzibili, deși medicina e imprevizibilă.”, a adăugat acad. prof. dr. Adrian Restian.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes