EXCLUSIV.Revolta medicilor infecționiști: ”nesimțire și iresponsabilitate socială”

Medicii infecționiști din întreaga țară, de la management până la rezidenți, studenți care au venit să ajute, voluntar, se revoltă în fața nepăsării pe care românii o arată față de recomandările venite pe toate canalele pentru o atitudine care să nu conducă la răspândirea coronavirusului în România. Într-un mesaj transmis redacției medikatv.ro, cu rugămintea mediatizării lui, aceștia se arată ”revoltați și furioși pe inconștiență și pe nesimțirea socială”, pe nepăsarea românilor care iau cu asalt pădurile, cum e cazul Pădurii Băneasa, sau piețele (vezi Piața Obor!).

Halatele albe spun că și-au asumat riscurile și sacrificiul pe care îl au de făcut în perioada următoare, dar nu și să fie sacrificați de nepăsarea românilor care ignoră, cu bună știință, sfaturile și ies din casă, merg  în zone aglomerate precum piețe și hipermarketuri sau merg la picnic cu prietenii. ”Ce fac acești oameni va genera o situație de criză!” este avertismentul infecționiștilor. ”Coronavirusul poate rămâne mai mult timp în aer. Pe suprafețe rămâne câteva zile. Dacă își imaginează cineva că stând afară, unde e aglomerat, va fi protejat de măști și mănuși, se înșeală.”

Revolta infecționiștilor se îndreaptă nu doar către simplii cetățeni, ci și către autorități, în special către structurile subordonate MAI: “Ce fac cei de la MAI?!? Nimic!! De ce Poliția Locală nu intervine?? Autoritățile de ce nu își fac treaba?!?”.

Infecționiștii mai spun că atitudinea de zilele acestea a românilor demobilizează personalul medical care și-a asumat un sacrificiu inutil dacă mesajele de prevenire sunt luate în derâdere. În felul acesta, munca halatelor albe devine zadarnică, iar sistemul medical riscă să fie depășit, așa cum avem deja exemplul Italiei. ”Să înțelegem că toate aceste atitudini ne costă! Pentru un singur pacient, ținut 24 de ore la plămânul artificial, un spital plătește 40 000 de lei. Iar sistemul sanitar românesc nu stă pe un sac fără fund, plin cu bani!” mai avertizează medicii infecționiști, aflați în linia întâi a luptei cu noua amenințare la adresa sănătății publice.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes