Rezultatele alarmante ale unui studiu: 50 la sută dintre oameni riscă dezvoltă o tulburare mintală până la vârsta de 75 de ani

Universitățile Harvard și Queensland din Australia au realizat un studiu care evidențiază faptul că o persoană din două poate să dezvolte o tulburare mintală până la vârsta de 75 de ani .

Cercetare a oamenilor de știință s-a realizat pe parcursul a peste 20 de ani de studiu și a cuprins 150000 de adulți din 29 de țări. Datele au arătat faptul că principalele tulburări mintale de care ar putea suferi atât femeile, cât și bărbații sunt depresia, fobia sau alcoolismul. Primele semne ale acestor boli ar apărea, potrivit specialiștilor, încă din primii ani de viață. 

Conform specialiștilor, riscul de a dezvolta orice fel de boală mintală până la vârsta de 75 de ani a fost de 46,4%, în cazul bărbaților, și de 53,1%, în cel al femeilor. „Datele ne-au arătat că multe cazuri primele manifestări ale acestor boli au debutat în jurul vârstei de 15 ani, pentru femei, și 19 ani, pentru bărbați. Ceea ce face descoperirea noastră este să evidențieze nevoia de a investi mai mult în științele neuronale” a precizat John McGrath, unul dintre coordonatorii principali ai studiului. 

Cercetarea a fost publicată pe larg în prestigioasa revistă de specialitate Lancet Psychiatry. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea