Roboțeii albi au găsit soluția să ofere pacienților un zâmbet

Într-o perioadă în care cadrele medicale îmbrăcate în combinezoane par mai degrabă niște roboței sau cosomonauți, mai multe asistente ale unor spitale din cadrul MApN au a găsit o metodă inedită pentru a fi mai aproape de pacienți. La echipamentul care le acoperă din cap până în picioare au adăugat un accesoriu: fotografii de dinaintea crizei de coronavirus când nu erau obligate să poarte măști de protecție iar bolnavii le puteau zări zâmbetul.

Prima care a pornit trendul printre halatele albe este  asistent medical principal Iulia Lăcrămioara Sterian, de la Spitalul Militar Focșani.

Nu îmi place să intru în salonul pacienților mei, și așa speriați de tot ce se întâmplă, acoperită din cap până în picioare. Nu pot să fac nimic în privința costumului de protecție, dar azi m-am gândit să îmi lipesc în piept o fotografie cu mine zâmbind, să îi asigur că sunt același asistent medical empatic și optimist și că totul va fi bine. Am simțit imediat când m-au văzut că a fost cea mai bună idee,” scrie pe pagina de facebook a MApN, asistent medical principal Iulia Lăcrămioara Sterian de la Spitalul Militar Focșani.
Ideea asistentei de la Focșani a fost îmbrățișată și de alte colege, care au lansat provocarea și către celelalte cadre medicale, de a le zâmbi pacienților dintr-o fotografie prinsă de echipamentul de protecție.

”  Dincolo de măști sau costume de protecție suntem oameni!
Asta ne dorim să știe și pacienții noștri. Suntem Mircea Popa Iulia (medic primar medicină de urgență) și Violeta Gașpar (asistent medical principal din Centru Primiri Urgențe), suntem aici pentru voi și împreună vom trece și peste asta. Facem echipă la Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din Timișoara. Provocăm tot personalul medical din prima linie să își pună o poză cu ei pe costumul de protecție. Reacția pacienților merită!”,
este mesajul cadrelor medicale de la Spitalul Militar din Timișoara.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea