Românii vor avea acces la tratamente inovative. De la 1 decembrie, se existinde lista medicamentelor gratuite și compensate

De luna viitoare, pe lista medicamentelor gratuie și compensate vor fi introduse 21 de molecule noi destinate pacienților diagnosticați cu Parkinbson, afecțiuuni oncologice, insuficență cardiacă sau boli endocrine.

Această actualizare a listei, a treia în acest an, se înscrie în cadrul politicii actuale susținute de Ministerul Sănătății de creștere a accesului mai rapid la medicamente inovative.

Guvernul României a aprobat lista noilor medicamente în baza unei solicitări venită din partea Ministerului Sănătății. „La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 2 noiembrie 2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.” se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea