S-A DECRETAT! REMDESIVIR E BUN! Medicamentul, un succes în tratarea cazurilor de COVID-19

Tot mai multe studii arată capacitatea Remdesivir, un medicament antiviral, de a fi eficient împotriva noului coronavirus (SARS-CoV-2). Se pare că pacienții cărora le-a fost administrat s-au recuperat mai repede.

Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, instituție coordonată de către Guvernul Statelor Unite ale Americii, a publicat un studiu amplu referitor al utilizarea medicamentului antiviral, Remdesivir, în tratarea pacienților internați care suferă de COVID-19.

Cercetarea a arătat că acest medicament, care se găsește sub formă injectabilă, administrat timp de 10 zile consecutiv, accelerează vindecarea pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

La sfârșitul lunii aprilie, Anthony Fauci, directorul Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, a precizat faptul că Remdesivir reduce perioada de recuperare a pacienților, internați în spitale cu forme grave de COVID-19. „Medicamentul are efecte pozitive semnificative în ceea ce privește diminuarea timpului de recuperare” a precizat Anthony Fauci, citat de medicalexpress.com.

Deși considerat eficient, Remdesivir nu poate preveni însă decesele provocate de COVID-19, se arată în același studiu oficial al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, din Statele Unite ale Americii.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes