SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ RESPIRĂM DIN NOU. Cum ne recuperăm capacitatea pulmonară după COVID-19 (VIDEO)

Sechelele lăsate de boala COVID-19 se observă cel mai bine la nivelul plămânilor. Chiar dacă am scăpat de virus, problemele persistă o perioadă îndelungată. Pentru a ne recăpăta capacitatea pulmonară este important să apelăm la specialiștii care ne vor învăța tehnici de gimnastică respiratorie.

Gimnastica respiratorie implică o serie de exerciții prin care putem ajuta plămânii să-și recapete funcțiile care să ne permită viață normală. Exercițiile sunt foarte ușor de realizat, ne explică specialiștii. „Principala formă de reluare a capacității pulmonare întotdeauna este prin gimnastica respiratorie. Ne vine greu să credem asta, mai ales că sunt exerciții ușoare care implică procesul de respirație, însă, sunt mulți mușchi implicați în procesul respirator și cei care ne urmăresc trebuie să cunoască faptul că sunt peste 12 mușchi care răspund și cooperează într-o simfonie, îmi place să spun. Respirăm cu plămânii, însă mai puțin știm că plămânul are nevoie de spațiu pentru a putea respira corespunzător” a explicat Alexandru Ilie, kinetoterapeut, în direct la Medika TV.

Ce fel de exerciții trebuie realizate pentru a recăpăta capacitatea pulmonară după boala COVID-19 puteți afla urmărind videoclipul care însoțește această știre.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea