Sălaj, primul județ cu peste 5 cazuri la mia de locuitori. Clujul vine din urmă! În cifre, Capitala are cele mai multe persoane infectate

Județul Sălaj a depășit 5 cazuri de infectare la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Este primul județ care ajunge la o incidență atât de crescută în ultimele 14 zile. Potrivit informărilor oficiale, județul Sălaj are o rată de infectare de 5,17 cazuri/1000 de locuitori. Clujul se apropie vertiginos de pragul de 5 la mie, cu o incidență de 4,98.

Cu toate acestea, cele ai multe cazuri de infectare s-au înregistrat în București.

Practic, Capitala numără mai multe cazuri de infectare de la începutul pandemiei decât următoarele trei clasate, laolaltă.

Potrivit informațiilor oficiale, de la primul caz de COVID-19 raportat în România, în București au fost 36.888 de cazuri de infectare. Urmează  județele Iaşi – 11.118, Braşov – 9.920, Prahova – 9.887, Cluj – 9.836 și Timiş – 9.596, care a depășit Suceava, focarul de coronavirus al țării noastre din primăvară, care numără 9.527 de cazuri de infectare raportate de la început până acum.

Pentru că în București numărul noilor cazuri continuă să fie cel mai ridicat din țară, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a hotărât astăzi  prelungirea tuturor restricțiilor care sunt în vigoare pentru încă două săptămâni.

Am apreciat că măsuri restrictive suplimentare nu se impun. Nu este normal să suprareglementăm, atâta timp cât eu şi colegii din Comitet am apreciat că nu sunt suficient de bine aplicate măsurile deja stabilite”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, care a precizat că autorităţile se vor concentra pentru ca măsurile să fie respectate, ceea ce înseamnă că vor spori controalele și verificările.

Capitala a ajuns la o rată de infectare la 14 zile de 3,91 cazuri la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes